Dövme

Ablalık zor zanaat dostum.

Kader tarafından yüklenmiş bir sosyal sorumluluk projesi gibi ama neyse, güzel şey şimdi Allah var. Eğlencesi bol.

20161202_1504401

Yıllar evvele dönüyoruz şimdi. Ailecek tatil yaptığımız nadir zamanlardan biriyle karşı karşıyayız sayın seyirciler. Ben üniversiteye yeni girmişim, benim zırtapoz kardeşim ise lise bebesi o sıralar. Kaş’a giderken Burdur’da oturan anneanneme uğrarız hep (Hâla da öyledir ama bu yıl günüm var gelmeyin sonra gelin dediği için uğrayamadık. Altın kızlar günü- yaş ortalaması 85). Neyse, o gece anneannemin evinde herşey dahil konsepti ile konaklamıştık. Ev ahalisi akşam 22:00’da  pert olmuş şekilde uyudular. Sevgili kardeşim ise 23:00 sularında bir tepik attı bana. Tekme demek istemedim çünkü adam tepti bildiğin.

“Noluyo oğlum lan gece gece! Adam gibi yat bak hareket yapma hareketin Allah’ını görürsün,” diye atağa geçtim hemen. Lanet olsun ki eskisi gibi değildi hiçbir şey. 3 sene öncesine kadar minnak boyu vardı zirzopun. Ensesinden tuttuğum gibi ayağımın altında alıp indiriyordum yere. Ne oldu, nasıl oldu anlamadım birden herif 1.90 oldu ben kaldım 1.60’larda. İntikam alıyordu aklı sıra adi.

“Abla bi kes ya, sana bir şey söylemem lazım, çok önemli!” dedi.

Demez olaydı.

İğrenç abla ruhumdan sıyrılıp, koruyucu kollayıcı, gadasını alıcı, abo kurban olurumcu, sümüksü bir ruh çıktı içimden.

“N’ooooldu çabbbık söyle! Okulda mı sıkıştırdılar? Yeminlen palayla girerim! Sınıfta mı kalıyosun? Ders aldırırız tamam, toparlarsın üzme kendini. Yoksa borç mu taktın birine? Tamam veririm, ben ayarlarım problem yok. Haa anladım tamam kızdan ayrıldın sen, kız arkadaşın vardı di mi? Niye söylemiyosun yaaa ablam benim ahh.” dedim demeye de devam ediyordum bir yandan. Durdurana aşkolsun.

“Abla bi sus ya, ne alakası var hiçbiri değil”, dedi zırtapoz.

Aklım gazı almıştı bir kere ya zehir gibi çalışıyordu o sırada. Bu seçeneklerden hiç biri değilse ne olabilirdi? Hala karşımda sus pus düşünceli düşünceli oturuyordu. Maalesef panik anlarımda normal insanlarda ortaya çıkan “susmak” uygulaması bana yüklenmemişti, hala da yüklenemedi. O olmadan hayat çok zor oluyor bazen katılıyorum.

Sorunu benim söylemem gerekiyormuş gibi hissettim ve o an aklıma gelenle kalbim hızla atmaya başladı. Babama asla söyleyemem ben bunu ne b.k yiyeceğiz derken aklımdakini patlattım.

“Gay’sin di mi lan! Gay’sin evet. Yoksa niye bu kadar düşünceli olasın ki?!? Abaaaoooowww!*’^++!?* Oğlum bak sakın babama söyleme bak ağzına s..arım Alihan! Yemin ederim başka olay çekemeyeceğim yeter artık, yemin verdim bak. Hint dizisi gibi olduk zaten be! Bi kere de düzgün bir şeyle gelsene sen! Tansiyonum çıkıyor galiba, nefes alamıyorum!! Allah’ım sana geliyorum!!” dedim ve konuşmaya devam edemedim, nefesim kesildi sonunda sustum.

“Abla manyak mısın??? Ben sana öyle bir şey mi dedim? Sevgilim var benim, ya sana zaten bir şey anlatmaya kalkanda kabahat. Yeter git yat anlatmıyorum bir şey.”

Bir an sessiz kaldım. Beyin fırtınası tam da kasırgaya dönmek üzereyken bırakıp gitmek mi? Gitmeyi geç ben o gitmeye yeltenmeyi bile bertaraf ederim oğlum yanlış kapıdasın sen. Strese girince bir hayvan gücü gelmişti bana. “Oturrrr bakim sen oturduğun yere”, diye atladım enseden. Ense dediysem kafam kadar zaten. Gözlerimden ateş çıkınca tırstı. Psikolojik savaş bu bir yerde.

“Şimdi ne b.k olduğunu anlat, beni uğraştırma dalarım sana.”

“Abla ben dövme yaptırdım.”

“Dalga mı geçiyosun sen benle sabahtan beri?” dedim. İçimde bir rahatlama belirdi o sırada.

“Ya ne dalgası be, dövme yaptırdım şimdi de Kaş’a gidiyoruz, babam görürse bir sürü laf eder. Nasıl saklarız?”

Yanlış anlaşılmasın, derdim gay olup olmaması değil derdim babamdı o sırada.  Yoksa herkes özgürdür. Ayrı mevzu.

“Oğlum ne var saklamakta onu ya deli misin? Giy t-shirt’ü üstüne, çok zayıfım ben utanıyorum dersin olur biter. Denizden çıkınca da ben sana yeni bir tane veririm kapatırız olayı. Baştan söylesene ya bayılacaktım kendi kendime. Bakim la ne yaptırdın? Güzel mi bi göreyim.”

Açtı omzunu gösterdi.

Top dövmesi yaptırmış.

“Bu ne lan gerizekalı?” dedim kendime engel olamadan.

“Basketbol topu ya ne diye gerizekalı dedin şimdi?” dedi sevgili Coby Bryant’ın çakması.

“İnsan omzuna niye top dövmesi yaptırır Alihan?

“Abla, ben basketbolcuyum! Kafa yı mı yedin ya sen de kıro kıro yorumlar yapıp durma! Hadi git yat amaan valla pişman oldum konuştuğuma”, dedi utanmaz.

“Alihan yürü git gözüm görmesin, denizden çıkarken görürüm ben o kıroyu! Ebleee ebleeeciiim diye bağırırsın. Getirmezsem görürsün o t-shirtleri. Ağla dur ondan sonra. Yürü git!”

Gitti.

Babam farketmedi.

Yıllarca sakladık. Sonra bir gün banyodan çıkarken tesadüfen babamla karşılaştı artist. Babam gördü dövmeyi, baktı ve bir şey söylemeden gitti.

Yıllarca kendi kendimize tırsmışız. Ne çektin be kardeşim 🙂

Yani neymiş anne babadan bir şey saklamamak gerekirmiş değil mi oğlum Deniz? Bak annen ne kadar anlayışlı bir insan. Şimdi git odana gımbalarınla (arabalarınla) oynarken geleceğin hakkında bir düşün. Sonra ben duymadım ben görmedim deme oğlum. Hadi yavrum, hadi çocum.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir