Annem Babamı Nasıl Zehirledi?

Babam yıllar önce akşamları bir kadeh vodka portakal içer, ondan sonra da yatardı. Eh her gittikleri yerden bir içki alıp, evimizi en büyük barlara bile taş çıkartacak hale getirdikten sonra, bu içkilerin tüketim bölümüne geçildi. Annem ise tüketilen içki şişelerinden beğendiklerini, gerek zeytinyağı, gerek sirke veyahut nar ekşisi gibi sıvılarla dolduracak ve işlevsel küçük değişikliklere girerek, ev ekonomisine katkıda bulunacaktı. Ama evdeki hesap maalesef çarşıya uymadı.

 

Velhasılı kelam, Absolute Vodka yazan şişenin bittiğini gören anneciğim, yararlı sıvıları bu şişeye koymadan önce içine su koyup biraz da deterjan koymayı uygun görmüş ki içkiden arınsın, temizlensin diye. Ama kaderin cilvesi bu ya. Deterjan önce köpürse de bekledikçe köpük geçiyor ve durgun ve sakin bir suya dönüşüyordu.

 

Dedim ya, babam her akşam, vodka portakal içiyor. Tadı gelmiyor biraz daha koyuyor. Portakal, deterjan kokusunu bastırıyor anladığımız kadarıyla. Tekrar tekrar kalkıp koymak olmaz, vazgeçiyor, yatıyor, uyuyor.

 

Sabah olunca, annem bir bakıyor, su yarılanmış. Aaaaa vala bu içki şişesinde de su durmuyor. Çok mu sıcak ki, su ne kadar çabuk buharlaşıyor, ay buna biraz daha su ve deterjan koyayım derken birkaç gün geçiyor.

 

En sonunda Babam yine tadı çıkmayan vodkayı portakalla karıştırırken, annem sonunda görüyor! ve basıyor çığlığı, ve Alihan’la ben de koşuyoruz bir şey oldu diye!!!

Sen ne içiiiyosuuuuuuun!!!!

Ne bağırıyoorsun yaaa Allah allaaaaah! İçerim, sananeeee!!

Bu arada, içki içmesine kızıldığını düşünen babam bardağı vermemekte ısrar ediyor biz de şapşal şapşal bu ikisinin ne yaptığını algılamaya çalışıyoruz.

Annem çıldırdı galiba derken, gülmeye başlayıp yere oturunca gerçekten korktum. Kavgadan korkmam ama kavga ortasında kahkaha varsa iş çığırından çıkmış olabilir.

 

Herkes sustu.

 

Hıhııııııııııı ben onaaa..hı hıııııııııaaahaaahaaa deterjan koyduuuuum…!!!!

 

Babamın ifadesizliği..

 

Ne deterjanı ya…!

 

O suuuu ayool!!!içinde de deterjan var!!!!! vodka bitmişti, şişeyi zeytinyağlık yapacaktım!! Tadından da mı anlamıyorsun ben anlamadııım kiiiii!

 

Yaaw! Git Zeytinyagı şişesii al!!!! BULA BULA ABSOLUT U MU BULDUUUUN SEEEN! ZEHİRLİYOSUUN SEN BENİİİ! DAVAA AÇSAM KAZANIRIIIM!!!BIKTIIIM YAAA!!

 vodka

 

Dava açmadı ama mideyi zor düzelltti…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir